Netradiční zdravá nadílka pro děti nebo velikonočně vybarvená příloha ke svátečnímu stolu

Chcete-li si je vyrobit, není třeba žádného speciálního postupu.

Ingredience:

  • rýže (nejlépe kulatozrnná, nebo na rizoto)
  • špetka soli (na slano může být více, podle chuti)
  • šafrán (kurkuma, ale pozor, je hodně chuťově výrazná) na obarvení do žluta
  • karob na obarvení dohněda
  • mrkev na obarvení do oranžova
  • červená řepa na obarvení do červeno-oranžova atd.

Máte-li po ruce např. špenát nebo borůvky, určitě je můžete využít pro dosažení zeleného, resp. namodralého odstínu.

Postup:

  • Dejte vařit rýži (nezapomeňte na zásadu správného vaření rýže pro eliminaci těžkých kovů: po důkladném omytí vařte ve velkém, až 4násobném množství vody a po změknutí slijte)
  • Přidejte potřebnou surovinu (koření, ovoce nebo zeleninu dle vybrané barvy)
  • Po slití tvořte lžící malé bochánky připomínající poloviny vajíček
  • Po vychladnutí můžete nazdobit polevou, pokud vám třeba zbyla po zdobení perníčků.

Rýžová vajíčka na sladko:

  • Přimíchejte rozmixované datle (mně zbyl po tvoření dortu datlový krém).
  • Nebo přidejte rozmixovaný (dobře rozmačkaný banán).

Rýžová vajíčka dětem moc chutnala, mně konečně taky. 🙂 Ať zachutnají i vám!

Krásné a zdravé Velikonoce bez chemie!
Vyznává zásady zdravého životního stylu, ráda a zdravě jí, baví ji tvořit zdravé domácí výrobky a, pokud je třeba, léčí se přírodními prostředky. Záleží jí na zdraví svém, své rodiny, ale i naší planety. V souladu s těmito zásadami se snaží vést svůj život. Proto i ve své práci inspiruje lidi k podobnému přístupu. Je autorkou eBooků „Bio a zdravé sladkosti pod lupou“, „Kuchyň bez zbytečné chemie“ a „5 tipů, jak si jídlo užívat a snadno ho zažívat“.