Kdo je Lucie Křivinková?

Milovnice přírody, která už mnoho let žije svůj každodenní život bez zbytečné chemie. Své děti učí jíst “skutečné potraviny” místo výrobků plných náhražek. Inspiruje lidi, aby nezatěžovali svůj organismus a životní prostředí jedy v potravinách, lécích, kosmetice a drogerii. Svého syna s podezřením na Crohnovu chorobu léčí šetrnými přírodními prostředky. Radí lidem s podobnými potížemi jakou stravu pro sebe zvolit.

Baví mě pěstovat zdravý životní styl

Jsem šťastná žena. Mám úžasného muže a dvě neméně úžasné děti. Dělám věci, které mě baví. Mohu žít svůj “bioživot”. Ten pro mě začal ještě za studií na univerzitě, když jsem se začala zajímat o životní prostředí, zdravou stravu a biopotraviny. Stala jsem se jejich nadšenou propagátorkou.

Dnes těžím ze svých zkušeností a znalostí, které jsem za ta leta nasbírala a pomáhám dalším lidem, aby i při pohodlném městském stylu života netvořili kolem sebe jedovatou lagunu – z mytí nádobí, praní, úklidu atd. 

Denně si kladu otázku:

Není to, co jím dýchám a mažu si na tělo, chemický útok na můj organismus?

Když jsme s manželem zatoužili po dítěti, netušila jsem, že se moje záliba ve zdravé stravě a prostředí stane nezbytným denním chlebem.

Mé dítě není zdravé

Můj syn měl od narození potíže s trávením, a tak jsem každý den musela dbát o to, aby se cítil dobře, netrpěl bolestmi bříška atp. Přesto bylo pro mě šok to, co následovalo, když bylo synovi rok a tři čtvrtě.

Všimla jsem si, že je zpomalený, působí unaveně, zastavuje se mu vývoj řeči. Jednoho dne krátce před synovými druhými narozeninami jsem objevila v jeho stolici krev. Byla jsem zděšená. Kolečko lékařských vyšetření nepřineslo žádný výsledek ani radu, co si počít.

Několikrát denně měl syn průjem a v něm krev. V noci se budil a dlouho plakal. Bylo to hrozné. Navíc jsem v té době podruhé otěhotněla. Bylo to vyčerpávající.

Trvalo půl roku, než se zdravotní stav mého syna začal zlepšovat.

Cesta k uzdravování mého dítěte vedla přes ordinaci celostní lékařky a homeopatky až do centra tradiční čínské medicíny. Ortel, který zazněl z úst terapeuta, byl hrozivý – podezření na počínající Crohnovu chorobu nebo ulcerózní kolitidu.

Opět šok. Zároveň ale vidina, že při občasné léčbě a dodržování diety má syn šanci na spokojený život. Můj velký dík patří našemu terapeutovi, který synovi jako první dokázal pomoci a který mě jako první podpořil a vlil mi do srdce naději, že vše bude v pořádku.

Nejtěžší úkol byl přijmout synovu nemoc a snažit se pochopit, co nám svou nemocí chce sdělit.

Cesta k tomu ale nebyla snadná

Dnes se cítím velmi naplněná, protože mi to ukázalo mnohé i o mně. Ze zoufalé matky se stala sebevědomá žena – vědomá si svých předností i slabostí. A proto o tolik silnější než kdysi.

Baví mě přemýšlet nad tím, co vkládám do úst – jestli je to opravdové jídlo nebo spíš jen jeho syntetická náhražka. Vím, kde koupit ty nejlepší suroviny a výrobky. Umím si jich řadu vyrobit doma a stále se učím, jak jejich okruh rozšiřovat.

Svým přístupem mnohé inspiruji, aby hledali jiné způsoby k uspokojení svých potřeb – jídla, udržování čistoty v domácnosti, než ty nejsnazší, často ale bohužel nejméně šetrné k našemu životnímu prostředí.

Pro ty z vás, kdo se zajímáte o zdravou stravu a máte potíže s trávením, nabízím zdarma ke stažení svůj e-book  „5 tipů, jak si jídlo užívat a snadno ho zažívat”. Pro ty, kdo se nedokáží vzdát sladkostí a přitom chtějí konzumovat kvalitní potraviny bez nezdravých aditiv a sladidel, je ke stažení další e-book zdarma „Bio a zdravé sladkosti pod lupou“. Dále jsem autorkou eBooku „Zdravá čistá kuchyně“, který vás dovede ke kuchyni uklizené bez škodlivé chemie a „Kuchyň bez zbytečné chemie“, průvodce opravdu zdravých biopotravin, nádobí, obalů a mycích prostředků. Tyto dva e-booky si můžete koupit prostřednictvím mého webu.