KLUB POHODOVÉ TRÁVENÍ

4 kroky ke zdravému trávení

 

4. krok

 

Zahřívací červená čočka se sezónní zeleninou

Suroviny: 

  • 1 malá cibule
  • 2 hrsti červené čočky, opláchnuté a klidně předem namočené
  • hrst růžičkové kapusty
  • 3 větší mrkve
  • 1/3 menšího pórku
  • špetka soli
  • koření: špetka chilli, 1/2 lžičky kari, špetka kurkumy, kmínu a skořice

Postup:  

  1. Dejte do trochy vody dusit nadrobno nakrájenou cibuli.
  2. Přidejte opláchnutou čočku a nakrájenou zeleninu – kapustu můžete nechat na ozdobu vcelku, pokud není moc velká.
  3. Nechte dusit.
  4. Před změknutím ještě přimíchejte koření a sůl.
  5. Servírujte takto nebo ke směsi přidejte rýži a pochutnávejte si na rizottu.