KLUB POHODOVÉ TRÁVENÍ

4 kroky ke zdravému trávení

 

3. krok

 

Meruňkový dortík

Když je to výjimečně, tak můžete použít cukr. Hnědý třtinový nebo kokosový. Ale u toho počítejte s tím, že těsto zabarví do hněda.

Suroviny:

  • 2 vejce
  • 60 g hladké špaldové mouky
  • 60 g hnědého třtinového cukru
  • asi 1/4 kg meruněk na džem (domácí povidla) – stačí mražené
  • balíček agar agaru

Postup:

  1. Dobře promíchejte vejce s cukrem. Pak jemně vmíchejte mouku.
  2. Vznikne vám těsto, které nalijete do malé kulaté otevírací formy. Vyložte ji pečicím papírem.
  3. Troubu zahřejte na 180°C – 200°C a pečte asi 10 minut. Že je korpus upečený, zkontrolujte špejlí v jeho středu.
  4. Nechte korpus vychladnout a opatrně vyjměte z formy (a sloupněte papír alespoň ze stran). Pak na něj můžete namazat džem, resp. povidla (postup je úplně jednoduchý: najdete ho v e-booku Pohodové trávení).
  5. Podle postupu na obalu agar agaru připravte tekutinu na želé. Do vody přidejte i šťávu, která okapala z meruněk (pokud jste použili mražené). Můžete přidat pár kapek citrónu nebo lžíci datlové pasty, ale není to vůbec nutné. Dortík má ve výsledku příjemně sladko kyselou chuť.