KLUB POHODOVÉ TRÁVENÍ
4 kroky ke zdravému trávení
3. krok
Meruňkový dortík
Když je to výjimečně, tak můžete použít cukr. Hnědý třtinový nebo kokosový. Ale u toho počítejte s tím, že těsto zabarví do hněda.
Suroviny:
- 2 vejce
- 60 g hladké špaldové mouky
- 60 g hnědého třtinového cukru
- asi 1/4 kg meruněk na džem (domácí povidla) – stačí mražené
- balíček agar agaru
Postup:
- Dobře promíchejte vejce s cukrem. Pak jemně vmíchejte mouku.
- Vznikne vám těsto, které nalijete do malé kulaté otevírací formy. Vyložte ji pečicím papírem.
- Troubu zahřejte na 180°C – 200°C a pečte asi 10 minut. Že je korpus upečený, zkontrolujte špejlí v jeho středu.
- Nechte korpus vychladnout a opatrně vyjměte z formy (a sloupněte papír alespoň ze stran). Pak na něj můžete namazat džem, resp. povidla (postup je úplně jednoduchý: najdete ho v e-booku Pohodové trávení).
- Podle postupu na obalu agar agaru připravte tekutinu na želé. Do vody přidejte i šťávu, která okapala z meruněk (pokud jste použili mražené). Můžete přidat pár kapek citrónu nebo lžíci datlové pasty, ale není to vůbec nutné. Dortík má ve výsledku příjemně sladko kyselou chuť.