Netradiční zdravá nadílka pro děti nebo velikonočně vybarvená příloha ke svátečnímu stolu

Chcete-li si je vyrobit, není třeba žádného speciálního postupu.

Ingredience:

  • rýže (nejlépe kulatozrnná, nebo na rizoto)
  • špetka soli (na slano může být více, podle chuti)
  • šafrán (kurkuma, ale pozor, je hodně chuťově výrazná) na obarvení do žluta
  • karob na obarvení dohněda
  • mrkev na obarvení do oranžova
  • červená řepa na obarvení do červeno-oranžova atd.

Máte-li po ruce např. špenát nebo borůvky, určitě je můžete využít pro dosažení zeleného, resp. namodralého odstínu.

Postup:

  • Dejte vařit rýži (nezapomeňte na zásadu správného vaření rýže pro eliminaci těžkých kovů: po důkladném omytí vařte ve velkém, až 4násobném množství vody a po změknutí slijte)
  • Přidejte potřebnou surovinu (koření, ovoce nebo zeleninu dle vybrané barvy)
  • Po slití tvořte lžící malé bochánky připomínající poloviny vajíček
  • Po vychladnutí můžete nazdobit polevou, pokud vám třeba zbyla po zdobení perníčků.

Rýžová vajíčka na sladko:

  • Přimíchejte rozmixované datle (mně zbyl po tvoření dortu datlový krém).
  • Nebo přidejte rozmixovaný (dobře rozmačkaný banán).

Rýžová vajíčka dětem moc chutnala, mně konečně taky. 🙂 Ať zachutnají i vám!

Krásné a zdravé Velikonoce bez chemie!
Moderní biožena, biomanželka a biomatka. Biostylem denně žije a předává ho druhým lidem. Její zkušenosti v oblasti zdraví ji dovedly k rozhodnutí vzít život do vlastních rukou a přijmout za něj plnou zodpovědnost, za zdraví a štěstí své i své rodiny. Děti učí jíst “skutečné potraviny” místo výrobků plných náhražek. Inspiruje lidi, aby i v moderní době a při městském stylu života žili bez zbytečné chemie. V článcích a e-boocích radí, jak nezatěžovat organismus a životní prostředí jedy v potravinách a čisticích prostředcích. Svého syna s podezřením na Crohnovu chorobu léčí šetrnými přírodními prostředky. Radí lidem s podobnými potížemi, jakou stravu pro sebe zvolit. Víkendy netráví s rodinou na chatě, ale na jurtě. Je autorkou eBooků "Bio a zdravé sladkosti pod lupou", "5 tipů, jak si jídlo užívat a snadno ho zažívat", "Kuchyň bez zbytečné chemie" a minipříručky "5 jednoduchých triků pro ekologický úklid".