Chci vás naposledy v tomto roce inspirovat ke zdravému mlsání. Tradiční perníčky mohou být najednou zcela netradiční a zdravější, použijete-li trochu jiné ingredience. 

Recept můžete využít také o Velikonocích…

Na těsto potřebujete:

  • 180 g kokosového cukru
  • 2 vejce celá a jeden žloutek
  • 1 lžička perníkového koření
  • 125 g vlažného medu
  • 400 g pohankové mouky
  • 100 g žitné mouky
  • 1 lžíce jedlé sody

Na polevu potřebujete:

  • 200 g moučkového cukru (já používám třtinový v BIO kvalitě)
  • 1 bílek
  • šťáva z půlky citrónu

Postup:

  • Cukr smícháme s celými vejci a 1 žloutkem.
  • Po 15 minutách přidáme perníkové koření, med a dobře promícháme.
  • Postupně přidáváme mouku s jedlou sodou.
  • Dobře vypracované těsto necháme odpočívat do 2. dne. Pokud těsto není dost tuhé, přidávejte pod něj na vál dostatečné množství mouky.
  • Když máme vykrojené perníčky na plechu, dáme péct v předehřáté troubě na 150 až 160°C (podle toho, jak trouba peče).

Pěkné Vánoce plné radosti a pokoje!

Moderní biožena, biomanželka a biomatka. Biostylem denně žije a předává ho druhým lidem. Její zkušenosti v oblasti zdraví ji dovedly k rozhodnutí vzít život do vlastních rukou a přijmout za něj plnou zodpovědnost, za zdraví a štěstí své i své rodiny. Děti učí jíst “skutečné potraviny” místo výrobků plných náhražek. Inspiruje lidi, aby i v moderní době a při městském stylu života žili bez zbytečné chemie. V článcích a e-boocích radí, jak nezatěžovat organismus a životní prostředí jedy v potravinách a čisticích prostředcích. Svého syna s podezřením na Crohnovu chorobu léčí šetrnými přírodními prostředky. Radí lidem s podobnými potížemi, jakou stravu pro sebe zvolit. Víkendy netráví s rodinou na chatě, ale na jurtě. Je autorkou eBooků "Bio a zdravé sladkosti pod lupou", "5 tipů, jak si jídlo užívat a snadno ho zažívat", "Kuchyň bez zbytečné chemie" a minipříručky "5 jednoduchých triků pro ekologický úklid".