ČTĚTE NA BLOGU
Jak doma připravit barevné velikonoční sladkosti bez umělé chemie?
Jak si ve zdraví užít barevné a sladké Velikonoce s mlsáním bez umělých aditiv a přidaného cukru? Mrkněte do článku s tipy na sladkosti nejen do velikonoční nadílky: bez umělých barviv, bez cukru, mléka a lepku.
Nejen novoroční sladké recepty bez přidaných cukrů: abyste mohli mlsat v pohodě a bez následků
Taky máte rádi sladké? Ale máme nový rok a vy zase potřebujete napravovat škody po svátcích? Ať už v oblasti trávení nebo v podobě kil navíc? Zase chcete dát svoje trávení do pořádku? Fajn. Ale jak to konečně zvládnout, když je to pořád dokola? Jak konečně docílit...
Proč se nebát ořechů? A 3 ořechové recepty k tomu.
Jsou pro nás to pravé ořechové? Patří ořechy do zdravého jídelníčku? Nebo jsou moc tučné a tloustne se po nich? Proč se jich nebát a jak je využít kuchyni, když je nechceme chroupat pořád jen samotné? A protože ořechy nesmějí chybět ve vánočním cukroví, přidávám i...
Jak na vajíčka obarvená přírodou – aby to klaplo a aby byla stravitelná?
Pamatujte: Jaká vajíčka jsou nejlépe a jaká nejhůře stravitelná? Jak si připravit dobře stravitelné Velikonoce? Jak správně vejce připravovat? Kdy jsou pro nás prospěšná? A jak je obarvit přírodně, abyste získali pěkné, syté barvy? Mysleli jste si, že...
Jak jíst a vůbec být během podzimních dní, abychom zůstali zdraví?
Víme to dobře: Podzim prověřuje, jak jsme kovaní na těle i na duši. Jak odoláme nepřízni počasí, nedostatku světla a přirozených živin. Jak tedy podpořit své zdraví během chladných podzimních dní, abychom prožili podzim v plné síle a zdraví? Pomůže nám jídlo, ale i...
Jablíčkové tvoření v naší podzimní kuchyni
Také cítíte radost z podzimu? Radost z té hojnosti? Třeba z bohaté úrody jablek. A jelikož jablko denně zažene doktora, měli bychom si je dopřávat opravdu pravidelně. Ale aby to nebyla nuda, můžeme si na jablíčkách pochutnávat i jinak než na syrovo, zvlášť když už se...
O bobulích a lidech: Víte, jaké poklady pro naše zdraví se skrývají v plodech pozdního léta?
Nejzdravější ze všech druhů ovoce. Potenciálně mohou chránit před rakovinou, prodlužovat život, chrání naše játra. Dalo by se také ptát, „Jak nezemřít“ díky bobulovitému ovoci. Dr. Greger o tom dlouze pojednává ve stejnojmenné knize. Tento americký lékař bobule...
Co jíst, abychom podpořili své trávení během babího léta?
Co je důležité pro naše dobré trávení během babího léta? Jak se asi daří naší slezině a žaludku? Pozdní léto je takové přechodné období, které nás připravuje na to, co přijde s podzimem. Abychom ve zdraví prošli změnami, které se teď dějí kolem nás i uvnitř nás, měli...
Jak v létě dobře trávit a pohodově ho strávit? Poradí tradiční moudrost
Jakého charakteru by měla být naše strava, abychom měli v létě podle tradiční čínské medicíny (TČM), aby naše trávení prospívalo? Které potraviny patří k létu? Jak bychom měli připravovat pokrmy? Který trávicí orgán je klíčový pro období léta podle TČM? A ještě více,...
Jak se vyhnout letním trávicím potížím, a užít si tak léto v pohodě?
V létě se nejen často vaříme vedrem, často si ale sami zavaříme tím, co jíme. Na co si dát pozor, čemu se vyhnout a co naopak dělat pro své dobré trávení, abychom si léto a dovolenou užili? Co v článku najdete? Jak je na tom naše trávení v létě a jak ho ochránit...