KLUB POHODOVÉ TRÁVENÍ
4 kroky ke zdravému trávení
4. krok
Mandlové houstičky
Uvedené množství ingrediencí stačí na cca 10 menších housek.
Suroviny:
- 50g lněného semínka
- 200g mandlové mouky
- 20g jemných ovesných vloček (bezlepkových, pokud nemůžete obyčejné)
- větší špetka soli
Postup:
- 2 hod předem dejte namáčet lněná semínka: zalijte je vodou a pokud ji brzy všechnu nasáknou, trochu přidejte, aby vznikla vláčná hmota.
- Připravte si těsto: k namočeným semínkům přimíchejte mandlovou mouku, ovesné vločky a osolte.
- Vytvořte vláčné, ale dostatečně tuhé těsto, ze kterého se dají tvarovat bochánky. Ty klaďte na pečicí papír a dejte péct na cca 30 min do trouby roztopené trouby cca na 170°C. Teplotu o něco snižte, pokud housky příliš tmavnou.
- Pečte, dokud housky lehce nezhnědnou.