KLUB POHODOVÉ TRÁVENÍ

4 kroky ke zdravému trávení

 

4. krok

 

Mandlové houstičky

Uvedené množství ingrediencí stačí na cca 10 menších housek. 

Suroviny: 

  • 50g lněného semínka
  • 200g mandlové mouky
  • 20g jemných ovesných vloček (bezlepkových, pokud nemůžete obyčejné)
  • větší špetka soli

Postup: 

  1. 2 hod předem dejte namáčet lněná semínka: zalijte je vodou a pokud ji brzy všechnu nasáknou, trochu přidejte, aby vznikla vláčná hmota.
  2. Připravte si těsto: k namočeným semínkům přimíchejte mandlovou mouku, ovesné vločky a osolte.
  3. Vytvořte vláčné, ale dostatečně tuhé těsto, ze kterého se dají tvarovat bochánky. Ty klaďte na pečicí papír a dejte péct na cca 30 min do trouby roztopené trouby cca na 170°C. Teplotu o něco snižte, pokud housky příliš tmavnou.
  4. Pečte, dokud housky lehce nezhnědnou.

MÁTE VŠE PŘEČTENO?