KLUB POHODOVÉ TRÁVENÍ

4 kroky ke zdravému trávení

 

2. krok

 

Ořechové koláčky

Suroviny:

  • 1/2 šálku para ořechů
  • 1/2 šálku bezlepkových ovesných vloček
  • 1/2 šálku mandlové mouky
  • 3/4 šálku hrozinkové hmoty
  • 2 lžíce předem namočených lněných semínek
  • špetka himalájské soli
  • domácí švestková povidla na náplň

Postup:

  1. Přes noc dejte namáčet ořechy. Pak z nich slijte vodu, opláchněte je, nechte okapat a nejlépe ořechy i krátce nasucho opražte. Zvlášť dejte namáčet 2 lžíce lněných semínek ve 4 lžících vody.
  2. Asi hodinu předem dejte namáčet hrozinky. Pak z nich slijte vodu, opláchněte je a nechte okapat.
  3. Hrozinky rozmixujte najemno. Pokud je potřeba, přilijte trochu vody.
  4. Pak nahrubo rozmixujte pekanové ořechy a oves. Dejte do mísy a přimíchejte mouku, hrozinkovou hmotu a sůl.
  5. Dobře promíchejte.
  6. Vypracujte z těsta koule a dejte je na pečící papír asi 5 cm od sebe.
  7. Do středu každé koule vytvořte prstem důlek, do kterého dáte lžičku povidel.
  8. Dejte péct do trouby vyhřáté na 170 ° C.
  9. Pečte koláčky dozlatova, 15-20 minut. Lépe je ale péct koláčky pomaleji a na nízkou teplotu – do 110°C, dokud se nevypečou. Nebudou hrozit připečením, vysušením atp. Navíc tím nepoškodíte zdravé tuky, které jsou v ořeších obsažené. 

MÁTE VŠE PŘEČTENO?