KLUB POHODOVÉ TRÁVENÍ
4 kroky ke zdravému trávení
2. krok
Ořechové koláčky
Suroviny:
- 1/2 šálku para ořechů
- 1/2 šálku bezlepkových ovesných vloček
- 1/2 šálku mandlové mouky
- 3/4 šálku hrozinkové hmoty
- 2 lžíce předem namočených lněných semínek
- špetka himalájské soli
- domácí švestková povidla na náplň
Postup:
- Přes noc dejte namáčet ořechy. Pak z nich slijte vodu, opláchněte je, nechte okapat a nejlépe ořechy i krátce nasucho opražte. Zvlášť dejte namáčet 2 lžíce lněných semínek ve 4 lžících vody.
- Asi hodinu předem dejte namáčet hrozinky. Pak z nich slijte vodu, opláchněte je a nechte okapat.
- Hrozinky rozmixujte najemno. Pokud je potřeba, přilijte trochu vody.
- Pak nahrubo rozmixujte pekanové ořechy a oves. Dejte do mísy a přimíchejte mouku, hrozinkovou hmotu a sůl.
- Dobře promíchejte.
- Vypracujte z těsta koule a dejte je na pečící papír asi 5 cm od sebe.
- Do středu každé koule vytvořte prstem důlek, do kterého dáte lžičku povidel.
- Dejte péct do trouby vyhřáté na 170 ° C.
- Pečte koláčky dozlatova, 15-20 minut. Lépe je ale péct koláčky pomaleji a na nízkou teplotu – do 110°C, dokud se nevypečou. Nebudou hrozit připečením, vysušením atp. Navíc tím nepoškodíte zdravé tuky, které jsou v ořeších obsažené.