KLUB POHODOVÉ TRÁVENÍ
4 kroky ke zdravému trávení
1. krok
Salát z červené řepy
Suroviny:
- 5 ks červené řepy (upravte si dle velikosti řepy a potřeby)
- 2 bobkové listy
- 5 kuliček černého pepře
- římský kmín – 1/4 lžičky
- špetka pepře a soli
Postup:
- Dejte vařit vodu do většího hrnce a osolte.
- Než se voda uvaří, pořádně opláchněte řepu a ponechte kořínek.
- Vložte řepu do vroucí vody tak, aby byly ponořené ve vodě.
- Přidejte koření kromě mletého pepře.
- Vařte na malém plameni 1-2 hodiny (dokud řepa nezměkne). Kontrolujte píchnutím vidličkou, ale ne moc často, ať šťáva z řepy nevytéká zbytečně do vody.
- Po uvaření dejte řepu okapat. Počkejte chvilku, až řepa trochu vychladne a krájejte ozdobným krájítkem. Lehce opepřete.