KLUB POHODOVÉ TRÁVENÍ

4 kroky ke zdravému trávení

 

1. krok

 

Salát z červené řepy

Suroviny:

  • 5 ks červené řepy (upravte si dle velikosti řepy a potřeby)
  • 2 bobkové listy
  • 5 kuliček černého pepře
  • římský kmín – 1/4 lžičky
  • špetka pepře a soli

Postup:

  1. Dejte vařit vodu do většího hrnce a osolte.
  2. Než se voda uvaří, pořádně opláchněte řepu a ponechte kořínek.
  3. Vložte řepu do vroucí vody tak, aby byly ponořené ve vodě.
  4. Přidejte koření kromě mletého pepře.
  5. Vařte na malém plameni 1-2 hodiny (dokud řepa nezměkne). Kontrolujte píchnutím vidličkou, ale ne moc často, ať šťáva z řepy nevytéká zbytečně do vody.
  6. Po uvaření dejte řepu okapat. Počkejte chvilku, až řepa trochu vychladne a krájejte ozdobným krájítkem. Lehce opepřete.