KLUB POHODOVÉ TRÁVENÍ
4 kroky ke zdravému trávení
1. krok
Pečená jablíčka
Suroviny:
- 4 velká jablka (nejlépe v biokvalitě nebo domácí, bez umělých postřiků)
- 1/3 hrnku vlašských ořechů, předem namočených a opláchnutých
- 1/4 hrnku aspoň na hodinu předem namočených hrozinek
- 2 lžíce předem namočených lněných semínek (se 4 lžícemi vody)
Postup:
- Jablka omyjte, vršek odkrojte a vykrojte jadřince tak, aby vznikl dolík pro plnění nádivkou.
- Ostatní předem připravené ingredience společně rozmixujte a vzniklou nádivkou plňte jablka.
- Dejte roztopit troubu na 175°C.
- Jablka postavte do pekáčku, přilijte k nim asi 1/2 hrnku vody (nebo tak aby byla z cca 1/3 ponořená ve vodě) a dejte do rozehřáté trouby.
- Jablka pečte asi hodinu (pokud nádivka bude už moc upečená, vyndejte jablka z trouby klidně dříve).