KLUB POHODOVÉ TRÁVENÍ

4 kroky ke zdravému trávení

 

1. krok

 

Pečená jablíčka

Suroviny:

  • 4 velká jablka (nejlépe v biokvalitě nebo domácí, bez umělých postřiků)
  • 1/3 hrnku vlašských ořechů, předem namočených a opláchnutých
  • 1/4 hrnku aspoň na hodinu předem namočených hrozinek
  • 2 lžíce předem namočených lněných semínek (se 4 lžícemi vody)

Postup: 

  1. Jablka omyjte, vršek odkrojte a vykrojte jadřince tak, aby vznikl dolík pro plnění nádivkou.
  2. Ostatní předem připravené ingredience společně rozmixujte a vzniklou nádivkou plňte jablka.
  3. Dejte roztopit troubu na 175°C.
  4. Jablka postavte do pekáčku, přilijte k nim asi 1/2 hrnku vody (nebo tak aby byla z cca 1/3 ponořená ve vodě) a dejte do rozehřáté trouby.
  5. Jablka pečte asi hodinu (pokud nádivka bude už moc upečená, vyndejte jablka z trouby klidně dříve).

MÁTE VŠE PŘEČTENO?