Chci vás naposledy v tomto roce inspirovat ke zdravému mlsání. Tradiční perníčky mohou být najednou zcela netradiční a zdravější, použijete-li trochu jiné ingredience. 

Recept můžete využít také o Velikonocích…

Na těsto potřebujete:

  • 180 g kokosového cukru
  • 2 vejce celá a jeden žloutek
  • 1 lžička perníkového koření
  • 125 g vlažného medu
  • 400 g pohankové mouky
  • 100 g žitné mouky
  • 1 lžíce jedlé sody

Na polevu potřebujete:

  • 200 g moučkového cukru (já používám třtinový v BIO kvalitě)
  • 1 bílek
  • šťáva z půlky citrónu

Postup:

  • Cukr smícháme s celými vejci a 1 žloutkem.
  • Po 15 minutách přidáme perníkové koření, med a dobře promícháme.
  • Postupně přidáváme mouku s jedlou sodou.
  • Dobře vypracované těsto necháme odpočívat do 2. dne. Pokud těsto není dost tuhé, přidávejte pod něj na vál dostatečné množství mouky.
  • Když máme vykrojené perníčky na plechu, dáme péct v předehřáté troubě na 150 až 160°C (podle toho, jak trouba peče).

Pěkné Vánoce plné radosti a pokoje!

Vyznává zásady zdravého životního stylu, ráda a zdravě jí, baví ji tvořit zdravé domácí výrobky a, pokud je třeba, léčí se přírodními prostředky. Záleží jí na zdraví svém, své rodiny, ale i naší planety. V souladu s těmito zásadami se snaží vést svůj život. Proto i ve své práci inspiruje lidi k podobnému přístupu. Je autorkou eBooků „Bio a zdravé sladkosti pod lupou“, „Kuchyň bez zbytečné chemie“ a „5 tipů, jak si jídlo užívat a snadno ho zažívat“.